کاربردهای استابلایزر

کاربردهای استابلایزر

یکی دیگر از سیستم ها و دستگاه هایی که برای ایمن نگه داشتن تجهیزات برقی در برابر نوسانات برق لازم و ضروی می باشد استابلایزر است. در حقیقت هدف اصلی استفاده از این دستگاه محافظت کردن سیستم های برقی شما در برابر نوسانات ولتاژ برق شهری می باشد. در این مقاله از سری مقالات سایت هژیر صنعت می خواهیم اشاره ای به کاربردهای استابلایزر داشته باشیم.

یک نکته مهم که باید درباره این دستگاه بدانید این است که هیچ وقت نباید دستگاه تثبیت کننده ولتاژ را با دستگاه های دیگر اشتباه بگیرید.

هر دستگاهی الکتریکی برای عملکرد در یک ولتاژ خاص طراحی شده است.

تثبیت کننده ولتاژ چیست؟

در واقع تثبیت کننده ولتاژ همان استابلایزر می باشد و همانطور که از نام آن پیدا است اگر ولتاز تغذیه دچار نوسان یا تغییری شود تثبیت کننده این ولتاژ را تنطیم و ثابت می کند.

دستگاه استابلایزر یک دستگاه الکتریکی است که ولتاژ ثابت را طی شرایط ولتاژی به یک بار اعمال می کند.

تثبیت کننده ولتاژ چیست
طرز کار تثبیت کننده ولتاژ

اصول اولیه عملکرد تثبیت کننده ولتاژ

شاید اغلب شما دوستان عزیز این مسئله را ندانید که استابلایزرها برای دو هدف متمایز یعنی ولتاژ بیش از حد و شرایط پایین ولتاژ مورد نیاز می باشند.

به شرایط و فرایند افزایش ولتاژ در شرایط پایین عملیات تقویت می گویند و به فرایند کاهش ولتاژ در شرایط ولتاز بالا عملیات مقاومت.

لازم به ذکر است که بدانید هر دو این عملیات ها، از عملیات اصلی در هر یک از انواع استابلایزرهای موجود در بازار می باشد و بسیار مهم و ضروری هستند.

اجزای استابلایزر

دستگاه تثبیت کننده ولتاژ یا همان استابلایزر نیز همچون سایر دستگاه ها از اجزای مختلفی تشکیل شده است.

اجزای تشکیل دهنده تثبیت کننده ولتاژ عبارتند از:

  1. ترانسفورماتور
  2.  رله
  3.  مدار الکترونیکی

این نکته مهم را در نظر داشته باشید، اگر استابلایزر بتواند کاهش ولتاژ ورودی را تشخیص دهد رله این قابلیت را دارد تا  الکترومغناطیسی را فعال کرده تا ولتاژ بیشتری از ترانسفورماتور جمع شده و افت ولتاژ به خوبی جبران شود.

کاربردهای استابلایزر

تا به اینجای مقاله متوجه شدیدم که استابلایزر چیست؟ دارای چه اجزائی می باشد و اصول اولیه عملکرد این دستگاه به چه صورت می باشد.

حال در ادامه می خواهیم اشاره ای به کاربردهای استابلایزر داشته باشیم.

دستگاه تثبیت کننده ولتاژ نیز همچون یو پی اس برای تجهیزات برقی زیادی مورد استفاده می باشد. در ادامه ما به مهم ترین تجهیزاتی که نیاز به این دستگاه دارند اشاره کرده ایم.

  • استفاده خانگی (آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت مجزا و یا کل آپارتمان جهت حفاظت از کامپیوتر، یخچال و فریزر، تلویزیون ، مکروفر، کولرگازی ، … )
  • محیط های بیمارستانی (اتاق عمل. سی تی اسکن ، MRI ، سونوگرافی ، یونیت های دندان پزشکی ، … )
  • محیط های صنعتی ( دستگاههای CNC ، کوانتومتر ، چاپ ، بسته بندی ، …)
  • استفاده عمومی ( پمپ آب ، آسانسور ، تالارها و سالن های نمایش و… )
  • ایستگاههای مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، ضبط ویدیوئی و …
مزایای استابلایزرها برای تجهیزات خانگی
مزایای استابلایزرها

طرز کار استابلایزر

برای آن دسته از عزیزانی که طرز استفاده و کار با این دستگاه را نمی دانند باید بگوییم که دستگاه تثبیت کننده ولتاژ شبیه به یک جاروذغالی می باشد که روی یک سطح هسته اس حلقوی با سرعت زیاد می چرخد.

این کار باعث می شود که ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شده یا کاهش شدید داشته باشند.

البته باید بگوییم که این مسئله بر مبنای تغییر تعداد دور سیم پیچ روی هسته های حلقوی و استوانه ای است.

سیم پیچ های پیش بینی شده اولیه توسط واریابل تغذیه می شود و سیم پیچ ثانویه آن به طور سری بین بازو و منبع انرژی متصل می باشد، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز برای شبکه را افزایش یا کاهش می دهد.

مزایای استابلایزرها

دستگاه تثبیت کننده ولتاژ نیز همچون یو پی اس دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره کرده و درباره هر یک از مزیت های این دستگاه به اختصار توضیحاتی را در اختیارتان قرار داده ایم.

  • تثبیت برق شهر
  • محافظت در مقابل اتصال کوتاه
  • کاهش هزینه مصرف برق
  • محافظت در مقابل رعد و برق و نوسانات لحظه ای
  • کاهش هزینه مصرف برق

تثبیت برق شهر

همانطور که می دانید برق شهری دارای نوسانات ولتاژ می باشد و به همین دلیل است که نیاز به استابلایزر امری ضروی می باشد.

این دستگاه می تواند با تثبیت کردن ولتاژ به میزان قابل توجهی عمر و راندمان دستگاه شما را افزایش دهد.

محافظت در مقابل اتصال کوتاه

از دیگر مزیت های این دستگاه محافظت در مقابل اتصال کوتاه می باشد. یعنی اینکه بنا به هر دلیلی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاقی بیافتد دستگاه در کوتاهترین زمان ممکن و به صورت کاملا اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می نماید.

کاهش هزینه مصرف برق

شرایط اقتصادی این روزها انقدر سخت شده است که پرداخت هزینه های اضافه می تواند کمر شکن باشد.

مثلا همین پرداخت قبض های برق با مبالغ بسیار زیاد برای اغلب اقشار جامه کار چندان آسان و راحتی نیست.

زمانیکه برق شهری دچار افت می شود می تواند در دستگاه های شما اختلال ایجاد کرده و باعث شود که تلفات انرژی افزایش پیدا کرده و برق بیشتری مصرف شود.

این مسئله باعث می شود میزان برق مصرفی تا 25% افزایش پیدا کند.

بنابراین اینجاست که کاربردهای استابلایزر بخوبی مشخص می باشد. اگر تجهیزات و دستگاه های برقی شما به این دستگاه مجهز باشد در مصرف برق شما صرفه جویی خواهد شد و هزینه هایتان نیز کاهش پیدا می کند.

کاهش هزینه مصرف برق به کمک استابلایزر
در نهایت اینکه

ما سعی کرده ایم تا در این مقاله هر آنچه دربارهاستابلایزر و کاربردهای استابلایزر نیاز بوده است را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

با استفاده از راهنمایی های کارشناسان و متخصصین فنی در هژیر صنعت، انتخاب دقیق تر و مطمئن تری خواهید داشت.

سوالات مربوط به کاربردهای استابلایزر

[accordion title=””][accordion-item title=”هدف اصلی تثبیت کننده ولتاژ چیست؟”]هدف اصلی تثبیت کننده ولتاژ، تامین ولتاژ ثابت به یک بار حتی در هنگام نوسانات ولتاژ است. هر وسیله الکتریکی به گونه ای طراحی شده است که در سطوح مختلف ولتاژ به درستی کار می کند.[/accordion-item][accordion-item title=”کاربرد تثبیت کننده ولتاژ سروو کدام است؟”]استابلایزر سروو یک وسیله ضروری برای صنعت چاپ و برای ماشین‌هایی مانند ماشین‌های فلکسوگرافی، لیتوگرافی افست، فلکسوگرافی، جوهرافشان چاپ دیجیتال و زیروگرافی و غیره است. تغییر جزئی در تغییرات ولتاژ ممکن است باعث تخریب مواد چاپی شود.[/accordion-item][accordion-item title=”آیا می توانیم از استابلایزر برای کامپیوتر و لپ تاپ استفاده کرد؟”]بله، قدرت تثبیت کننده کمی بیشتر یا برابر با حداکثر توان کامپیوتر شما است.[/accordion-item][/accordion]

هژیر صنعت تولید کننده انواع یو پی اس و استابلایزر صنعتی و خانگی در ایران

خط تولید محصولات هژیر صنعت در شهرک صنعتی عباس آباد تهران در کارخانه ای به وسعت 7 هزار متر مربع راه اندازی شده که 3000 متر مربع  از آن محدوده به ساخت سالن های تولید، کنترل کیفیت، اداری و انباراختصاص یافته است .

برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.