در مقالات مختلف بارها به این مسئله اشاره کرده ایم که مجهز کردن سیستم ها و تجهیزات برقی به دستگاهی همچون استابلایزر دارای اهمیت بسیاری می باشد. عملکرد استابلایزر در حقیقت نوعی کمک به تثبیت نوسانات برقی و الکترونیکی می باشد. ما امروز می خواهیم کمی بیشتر با شما عزیزان درباره علت استفاده از استابلایزر و اینکه چطور می توانیم بهترین و با کیفیت ترین این دستگاه را تهیه و خریداری کنیم صحبت کنیم.
استابلایزر چیست؟
قبل از انکه اشاره ای به علت استفاده از استابلایزر داشته باشیم می خواهیم بار دیگر و به اختصار برایتان بگوییم که اصلا استابلایزر چیست؟ و عملکرد استابلایزر به چه صورت می باشد.
در یک تعریف کلی باید بگوییم که stabilizer یک وسیله برقی و الکترونیکی می باشد که بدون توجه به تغییر در ولتاژ های ورودی و خروجی باعث ایجاد یک ولتاز ثابت می شود.
تثبیت کننده لتاژ یا همان stabilizer برای تجهیزات الکتریکی که بسیار پرهزینه و گرانبها می باشد به منظور محافظت از آنها در برابر نوسانات ولتاژ کم و زیاد استفاده میشود.
این دستگاه قابلیت این را دارد تا ولتاژ ورودی نوسان را قبل از تغذیه تنظیم کند. استابلایزرها به صورت تک فاز و سه فاز در بازار موجود می باشند.
در واقع باید بگوییم که stabilizer از نوع سه فاز به دو صورت بار متعادل و بار نامتعادل در بازار موجود می باشد این دستگاه در حقیقت به عنوان واحدهای اختصاصی برای وسایل و یا به عنوان یک واحد تثبیت کننده بزرگ برای لوازم کامل در یک مکان خاص در دسترس هستند.
انواع متداول تثبیت کننده های ولتاژ
- تثبیت کننده های دستی و قابل تعویض
- تثبیت کننده نوع رله اتوماتیک
- استابلایزر حالت جامد یا استاتیک
لازم است بدانید که هر یک از این دستگاه های تثبیت کننده دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی همچون موارد زیر می باشند.
- قطع ولتاژ ورودی
- خروجی پایین
- قطع جریان ورودی
- خروجی ولتاژ بالا
- قطع بار بیش از حد
- تاسیسات شروع و توقف خروجی
- شروع دستی یا خودکار
- نمایش قطع ولتاژ
- سوئیچ ولتاژ صفر
علت اصلی استفاده از استابلایزر
حال که با معنا و مفهوم استابلایزر آشنا شدید و دانستید دارای چه مدل هایی می باشد،چه ویژگی هایی دارد و عملکرد استابلایزر چیست؟، نوبت آن است که درباره علت استفاده از استابلایزر هم بیشتر بدانید.
لازم به ذکر است که فناوری تراشه ریزپردازنده های که در این دستگاه از آن ها استفاده شده است به گونه ای است که قدرت این تنظیم کننده های هوشمند را در طراحی stabilizer به گونه ای کرده است که می تواند به تولید برق با کیفیت بالا و پایدار در صورت انحراف مداوم ولتاژ کمک کند.
این روزها با پیشرفت stabilizer رله ای و تبدیل شدن آن ها به استابلایزرهای مدرن، مدارهایی که برای کنترل دیجیتال با کارایی بالا در آن ها طراحی شده اند باعث از بین بردن تنظیمات پتانسیومتر می شوند و به کاربر این اجازه را می دهند تا از طریق صفحه کلید نیازهای ولتاز را تنظیم کرده و با استفاده از تجهیزات ورودی و خروجی را کنترل کنند.
به خاطر داشته باشید که این مسئله باعث می شود تا زمان واکنش استابلایزر کم شده و به راحتی بتوان آن را تنظیم کرده و حتی به کمتر از چند میلی ثانیه رساند.
استابلایزرهای امروزی تبدیل به یک راه حل برای بهینه سازی وسایل الکترونیکی شده که نسبت به نوسانات برقی بسیار حساس می باشند.
چرا به استابلایزر نیاز است؟
در این بخش می خواهیم به این مسئله بپردازیم که اصلا چرا به دستگاهی مانند استابلایزر نیاز داریم؟!
به طور کلی باید بگوییم که هر وسیله الکترونیکی که از آن ها استفاده می کنیم برای طیف گسترده ای از ولتاز ورودی طراحی شده اند که بسته به حساسیت و محدوده کاری تجهیزات به مقادری خاصی محدود می باشد.
برخی از تجهیزات برقی هستند که درصد نوسانات ولتاژی آن ها می تواند بین 5 درصد تا 10 درصد باشد.
این نکته مهم را فراموش نکنید که نوسانات ولتاژی در بسیاری از مناطق مخصوصا در مناطق حاشیه ای بسیار رایج است و شایع ترین علت آن ها روشنایی گسل های الکتریکی، سیم کشی معیوب و خاموش کردن دوره ای دستگاه ها می باشد.
سایر دلایل استفاده از stabilizer
- آسیب دائمی تجهیزات
- آسیب عایق به سیم پیچ ها
- قطع ناخواسته بار
- افزایش تلفات در کابل ها و تجهیزات مرتبط
- عمر کم دستگاه
- نقص تجهیزات
- دوره کار طولانی تر
- کاهش عملکرد تجهیزات
- رساندن جریان های بزرگ که منجر به گرمای بیش از حد می شوند
- خطاهای محاسباتی
- کاهش سرعت موتورها
چگونه یک استابلایزر درست را انتخاب کنیم؟
با توجه به موارد عنوان شده در این مقاله در جهت علت استفاده از استابلایزر، نیاز است بدانیم که چطور می توانیم برای تجهیزات برقی که از آن ها استفاده می کنیم یکدستگاه استابلایزر مناسب خریداری کنیم.
مهم ترین چیزی که باید در زمان انتخاب و خرید استابلایزر به آن توجه زیادی داشته باشیم این است که تجهیزات الکتریکی که از آن ها استفاده می کنیم دارای چند وات می باشند، سطح نوسانات ولتاژ در منطقه نصب، نوع دستگاه، نوع تثبیت کننده، محدوده کار لرزشگیر، ولتاژ،قطع ولتاژ، نوع مدار کنترل، نوع نصب و…
در نهایت اینکه
ما امروز و در این مقاله به این مسئله پرداختیم که علت استفاده از استابلایزر چیست؟ و چطور می توان بهترین و مناسب ترین استابلایزر را خریداری کرد و عملکرد استابلایزر به چه صورت می باشد.
مشاوران و کارشناسان فروش ما از طریق سایت hajirsanat.com پاسخگوی سوالات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان می باشند.